Hur du kan vinna pengar på bingo

Bingo är ett spel med relativt stor vinstchans. Hur mycket du vinner och vad din vinstchans är beror främst på två saker: hur många spelare som deltar och de totala insatserna.

Faktorer:

  • Ju fler brickor (en spelare kan ha flera brickor), desto fler som konkurrerar om vinsterna.
  • Ju fler brickor i spel, desto mer insatser och desto större vinstpott.

Vill du öka dina vinstchanser bör du alltså delta i spelomgångar med få spelare (eller brickor snarare). Men samtidigt kommer storleken på vinsten minska. Vad som många annars gör för att öka sin chans att vinna är att köpa flera brickor till en dragning. Matematiken är enkel: den spelare som har flest brickor har också störst vinstchans. Om du det är 50 brickor i spel och du har en bricka har du 2% vinstchans. Köper du en bricka till nästan dubblar du din chans till 3,9% (2 av 51 brickor).

skärmbild med prispool bingorum
Exempel på prispooler hos Bingo.com

Bilden ovan visar exempel på prispooler. Det går att avläsa vad hur prispoolen ändras så fort en ny spelare köper en bricka till dragningen. Antal spelare och kostnad per bricka visar samt nedräkning till omgången startar.

Du kan alltså få reda på de exakta förutsättningarna och sedan göra ett val baserat på insats kontra vinstchans och vinststorlek. Det finns inga objektiva strategiska fördelar i sådana val när det gäller bingo utan det är det subjektiva som får styra.

Maria Bingo - vinster exempel

maria logo Exempel på högsta priser i dragningar (jackpottar ej inräknat):

  • Bingorummer Delight: 300 kr
  • Bingorummer Dare: 1030 kr
  • Bingorummer Bliss: 2701 kr
  • Bingorummer Thrill: 4134 kr

Gå till Maria BingoFullständig recension

Progressiva jackpottar

De största pengarna (och förstås de minst procentuella vinstchanserna) finns i dragningar med progressiva jackpottar. En progressiv jackpot kan ingå som en vinst utöver den vanliga. Den progressiva jackpotten är som namnet misstänkliggör växande. Vad som är intressant att känna till är att vinstchansen förblir densamma hela tiden. Det är alltså lönsamt att vänta på att en jackpott av detta slag hunnit växa ett tag innan du väljer att spela.

När detta skrivs finns det en jackpot på Bingo.com som är uppe i över 2,1 miljoner kronor i bingorummet The Grand. Samma bingosajt har också två andra jackpottar som växer vilka vardera är uppe i över 100 000 kronor. I dessa fall gäller att den större jackpotten startar på en högre summa efter någon vunnit den, vilket hör ihop med att priset per bricka är högre i dragningar med denna jackpot gentemot de andra.

skärmbild med jackpottar bingorum
Exempel på progressiva jackpottar hos Bingo.com

Exklusiva dragningar – ökad vinstmöjlighet

Om vi fortsätter med Bingo.com som exempel så har de också exklusiva dragningar (något som de inte är ensamma om för den delen). Detta kallar dem för All Stars bingorum.

Här kan du få två brickor för en och det finns alltid en garanterad jackpott. Det finns extra möjligheter att vinna som ”Roll-on” till exempel som innebär att två full house ropas ut i stället för en.

Detta är förstås saker som förbättrar dina chanser, men när det gäller exklusiva dragningar finns det också motkrav. I detta fall måste du ha spelat för 150 kronor dagen innan. Slutsatsen av detta är att spelare som omsätter väldigt lite i praktiken har mindre vinstchanser än de som omsätter mer. Detsamma går igen i flera spel. Till exempel är det svårare att vinna en jackpott på en spelautomat om man väljer små insatser.

Det är än en gång också en subjektiv övervägning hur mycket man har lust att spela.