Bingoturneringar

Två bingosajter som har återkommande bingoturneringar i sina utbud är Paf och Bingo.com.

Så går det till

Bingoturneringar skiljer sig från vanlig bingo genom att utgången inte är begränsad till en spelomgång utan att det handlar om summan av flera. I stället för att få pengar direkt vid bingo på en bricka ger bingo poäng och dessa sammanräknas sedan efter samtliga omgångar är färdigspelade.

Hur det går till kan så klart skilja sig lite mellan olika bingosajter. Vi kan ta Paf Bingo som exempel. Hos dem startar turneringar tre gånger per dag, vilka du anmäler dig till från den särskilda bingoturneringslobbyn. Hos Paf kostar det 50 kronor att delta i en turnering (kan komma att ändras efter detta publicerats).

För detta får du spela om en prispott som kan vara ett tusen kronor (antalet spelare avgör som vanligt storleken) och det avgörs i tre rundor. Fem spelare kommer i slutet få dela på prispengarna. Dessutom kommer fem spelare till få chansen att gratis delta i en ny turnering.

Fördelar och nackdelar mot vanlig bingo

Om vi börjar med fördelarna så är det mer rättvisa förhållanden än det ofta är i vanlig bingo då alla spelar alltid har lika många brickor.

Spänningen vara längre. En turnering tar trots allt inte särskilt lång tid, normalt 10-15 minuter, vilket kan variera mer.

När det gäller nackdelar kan man vända på steken. Föredrar du kan köpa många brickor för att öka dina chanser att vinna kan du inte göra det i turneringar. Har du dåligt tålamod måste du vänta längre på tills du vet om du vinner eller inte.