Vägen till jackpotten

bingobollar och textat jackpotDet finns en stor dragningskraft i ordet jackpot. Vi vet vad det betyder: en vinstsumma utöver det vanliga. Det är också den långsökta vinsten: den vi egentligen inte tror det minsta på, men aldrig kan slutas att hoppas på.

Det finns så klart graderingar kring hur långsökt, med andra ord hur liten procentuell chans, en jackpot är. Ju större jackpot, desto mindre vinstchans.

Mindre jackpottar

Mindre jackpottar är inte livsförändrande, men de kan få många att göra rejäla glädjeskutt eller att skrika högt av upphetsning.

Anledningar att sikta mot dessa är helt enkelt för att det är betydligt mer realistiska chanser att vinna en än de riktigt stora. På bingorum är det vanligt med dragningar som också innefattar en jackpot på en fyrasiffrig summa och där priset per bricka ofta är lågt.

Stora jackpottar

För att jackpottarna ska bli riktigt stora krävs det många spelare eftersom det är från spelarnas insatser en jackpot växer. Därför är det större jackpottar hos bingosajter som ingår i stora nätverk, vilket leder till att många spelare ingår i en pool som skapas av många sajters sammanlagda spelarlikviditet.

Hos flera bingosajter du spela om vinster som ofta överstiger en miljon kronor. Vi skriver ”ofta” eftersom jackpotten inte är fixerad utan växer tills någon vinner. Hur stor den är avgörs alltså av hur länge sedan den utföll med vinst.

Så hur vinner du jackpotten? Ja, ganska mycket tur skadar inte för det är vad man behöver när man jagar dessa slags skatter. Men själva tillvägagångssättet är att anmäla sig till dragningar som en jackpot är kopplad till. Detta är enkelt att ta reda på när du är inloggad i något bingorum på nätet.

Vad det sedan brukar handla om (observera att reglerna inte behöver vara samma hos alla arrangörer) är att få bingo med fullt hus inom ett visst antal bollutrop.

Procentuell andel av jackpotten

En sak som är bra i avseendet att det ökar dina vinstchanser är att du i vissa fall kan vinna en viss procent av en jackpot. Det kan handla om bara en procent eller ännu mindre, fast med tanke på summan hos en stor jackpot kan det ändå röra sig om en betydande summa.

Hos Bingo.com finns ”The Grand Jackpot” som ofta är sjusiffrig. Bingodragningar kopplade till denna ger dig chansen att vinna från 0,4% till 75% av The Grand Jackpot.

Utbetalningsstrukturer ser ut så här:

  • Fullt hus på 42 bollutrop: 75% utbetalning av jackpot
  • 43 bollutrop: 40%
  • 44 bollutrop: 21%
  • 45 bollutrop: 12,5%
  • 46 bollutrop: 8%
  • 47 bollutrop: 4%
  • 48 bollutrop: 2%
  • 49 bollutrop: 0,8%
  • 50 bollutrop: 0,4%

Det är alltså inte allt eller inget och det finns klart realistiska utsikter att faktiskt vinna åtminstone en del av den stora utbetalningen.