Att göra en insättning och spela bingo

Det finns några olika sätt att göra en insättning på en bingosajt. De flesta väljer att använda ett kreditkort som VISA eller MasterCard. Väljer du att sätta in pengar från vanlig bank kan det dröja längre innan pengarna är på ditt spelkonto. Innan du kan göra en insättning måste du så klart ha registrerat dig, vilket du gör på hemsidan på en av nätets många bingosajter.

Avgifter

Avgifter förekommer i stort sett aldrig vad gäller insättningar på bingosajten. Däremot är det inte alltför ovanligt att uttag beläggs med en avgift. Dessa brukar inte vara särskilt stora, men väljer du att ta ut ett litet belopp kan de ändå bli betydande proportionellt sett. (I de recensioner som finns på denna sida framgår det ifall avgifter förekommer och hur stora de då är).

Insättning

Det finns en minsta tillåten insättning oavsett var du spelar. Denna är oftast 100-200 kronor.

Om du använder kreditkort ska du tänka på att personen för spelkontot och innehavare av kort måste vara samma.

Uttag

När du gör ett uttag finns pengarna på ditt konto inom 2-3 dagar ungefärligen. Att överföra pengar direkt till en vanlig bank tar lite längre tid, cirka 2-5 dagar, därför rekommenderas att du använder ett konto/kreditkort (vilket för många ändå är samma sak i praktiken).

Vill du ha ännu snabbare uttag är det e-plånböcker som gäller (t.ex. PayPal eller Neteller), då brukar pengarna vara framme inom 1-2 dygn.

Minsta tillåtna uttag brukar ofta ha samma gräns som för insättning, ibland är den något högre.

VISA, Mastercard, Maestro, Electron - olika bestämmelser kan gälla

Om du har ett VISA-kort behöver du inte läsa vidare i detta avsnitt då du högst troligt aldrig kommer stöta på några problem vad gäller insättningar och uttag. Däremot kan Mastercard, Maestro och VISA Electron vara mindre smidiga i vissa fall.

Du kan göra uttag till ditt Mastercard, men notera att inte alla Bin-koder för Mastercard är godkända. Om ditt kort inte dyker upp i kortlistan för möjliga uttagsmetoder betyder det att din bank inte godkänner ditt korts bin-kod för uttag. I detta fall måste du välja en annan uttagsmetod och du kan till exempel göra en direkt överföring till din bank.

När det gäller Maestro och Electron är det vanligt att uttag inte accepteras, vilket har med bankerna regler att göra och att dessa räknas som debetkort. Även i detta fall bör du kunna göra ett uttag till din bank.

Säkerhet

Vid alla transaktioner använder bingosajterna en krypteringsteknik vilket gör det omöjligt för någon utomstående att avläsa någon information och komma åt dina pengar. Standard för transaktioner av detta slag är en 128-bitars kryptering och detta är verkligen en säker metod som är helt omöjlig att knäcka. Om du vill vara extra säker ska du kolla om det finns ett SSL-certifikat. (Alla sajter som är medtagna på Natbingo.org använder tillräckliga säkerhetsmetoder för att du ska vara på den lugna sidan.)