Nätbingo bonus FAQ

De flesta bonussajter erbjuder ett bonuserbjudande när du blir ny kund hos dem. Detta är ett försök att locka nya kunder, men kan så klart vara bra för dig eftersom du får spela under extra gynnsamma förhållanden i början. Som ny spelare bör du också se upp så du inte missförstår bonusen, vilken kan göra att du i vissa fall rentav kan förlora pengar på affären.

Två exempel på bingobonusar

För att illustrera förmåner och eventuella fallgropar kan vi titta på några verkliga bonusar hos olika bonussajter.

Bingo.com erbjuder dig ”upp till 2000 kr i bonus – utan omsättningskrav”

Du kan alltså få upp till 2000 kronor när du blir ny spelare. Först av allt ska det observeras att det står upp till 2000 kronor, hur mycket du egentligen får avgörs av din insättning. Om du sätter in 1000 kronor eller mer får du 2000 kronor i bonus och totalt 3000 kronor att spela för.

Det låter bra och detta är också en bonus som ger dig extra värde. Det är dock viktigt att känna till särskilt ett villkor och det är att ”du kommer inte att kunna använda bonuspengar innan du har förlorat den ursprungliga insättningen”. Så egentligen måste du spela upp 1000 kronor (eller annan insättning) av dina egna pengar innan du får 2000 kronor (eller annan bonus beroende på insättning) bonus.

Bonusdelen ligger alltså i botten av din sammanlagda spelkassa. Även efter du eventuellt vunnit pengar och drygat ut kassan ligger bonusen i botten.

Detta är viktigt att känna till eftersom du inte förfogar över alla pengarna inklusive bonusen på samma sätt. Något krasst skulle man kunna säga att du måste ge Bingo.com 1000 kronor först och sedan får du 2000 kronor. Skillnaden är dock att de pengar som du ger Bingo.com är villkorslösa medan de som du sedan får av dem har särskilda villkor. Låt säga att du förlorar 1000 kronor när du spelar på bingosajten och sedan får 2000 din bonus på 2000 kronor. I detta läge kan du inte ta ut några av dessa pengar. Vilket förvisso är förståeligt – i annat fall hade bingosajten i praktiken donerat pengar.

Om du förlorar dina egna pengar och har kvar bonusen kan du sedan ta vinna medan du spelar kan du välja att avbryta bonusen och göra ett uttag. Du måste alltså avbryta bonusen (dvs. den försvinner från din spelkassa) för att göra ett uttag.

Och när kan du om du vill ta ut bonusen från ditt spelkonto. Du kan aldrig ta ut bonuspengarna. Det senaste gör att ”utan omsättningskrav” är lika med ingen fördel för dig som spelare.

Slutsats att dra:
Att ha mer pengar kvar att spela för efter du eventuellt förlorat de pengar du först satte in är så klart jättebra. Dock finns det som framgått av genomgången vissa villkor som gör att detta erbjudande kanske inte riktigt lever upp till vissas förväntningar. Det brukar gälla generellt om bonusar av detta slag och är inget som kan lastas Bingo.com

Jackpotjoy erbjuder dig detta ”Sätt in 100 kr och få 200 kr extra”

Vi tar ett annat exempel som skiljer sig något även om det har en del likheter.

Trots formuleringen ” Sätt in 100 kr och få 200 kr extra” kan du även här få upp till 2000 kronor i bonus. Det gäller också detsamma att din insättning resulterar i en bonus som är dubbelt så stor som din insättning.

Du kan till exempel alltså sätta in 100 kronor och sedan ha sammanlagt 300 i din spelkassa. Precis som gällde i första bonusexemplet läggs bonusen underst. Det vill säga först om du förlorar din egen insättning kan du använda bonuspengarna.

Till skillnad mot den bonus som nämndes i första exempel finns här ett omsättningskrav. Omsättningskravet är två gånger bonusen, vilket innebär att du måste omsätta bonusen två gånger i spel innan denna kan tas ut om du vill det.

Slutsats att dra:
Den bonus Jackpotjoy erbjuder är på många sätt lik den som Bingo.com erbjuder. En skillnad är att Jackpotjoy har ett omsättningskrav. Men i detta fall är förekomsten av ett omsättningskrav snarast att betrakta som positivt eftersom du efter avklarat krav kan ta ut pengar från bonusen, något som inte vara fallet hos Bingo.com.

En ytterligare slutsats är att bonus i dessa två fall kanske bättre kan ses som en reserv. Det är pengar som finns efter du eventuellt förlorat dina egna pengar.

Observera att dessa exempel på bonusar inte uppdateras sedan artikeln skrevs då syftet endast är att informera om allmänna villkor. Därför är det inte säkert att nämnda erbjudanden fortfarande erbjuds.

Se aktuella bonuserbjudanden för bingo